Антивакцинників підбурюють російські тролі, - дослідження США

Зокрема, це стосується тих, хто боїться щеплень проти кору. Про це незалежно одні від одних пишуть британська The Guardian і американське Radio Liberty.

В статті The Guardian пишуть: "Російські тролі ширять в інтернеті дезінформарцію про небезпеку щеплень". Науковці університету Джорджа Вашингтона у столиці США викрили це доволі випадково - вони намагалися покращити спілкування з громадськістю в соцмережах, а натомість виявили тролів і ботів, які розпалюють суперечки й підривають довіру до вакцинування.

Частина екаунтів - ті самі, які доведено втручались у вибори в США. Крім того, є маркетингові боти, особливо на Твіттері.

Ось приклад, який наводить Радіо Свобода:

Секретні документи викривають шокуючу правду, це кінець брехні про вакцини, - пише російський троль

Цікаво, що тролі також виступали й на протилежному боці, щоб дискусія була гарячішою.

Різні дослідження вже документували, як від 2014 року й дотепер санкт-петербурзька "тролеферма" займалася темою вакцин.

Донедавна кору, наприклад, у США майже не лишилось - але зараз стався спалах саме там, де найсильніший рух антивакцинувальників - навколо Сіетлу.

Стаття Радіо Свобода називається "Російські тролі не дають кору вимерти?". На жаль, подібних досліджень щодо України не проводилось - але якщо в США спалах кору наразі вимірюється десятками хворих, то в Україні - тисячами:


В Україні торік вдесятеро більше людей захворіли на кір, ніж у будь-якій іншій країні Європи (ІНФОГРАФІКА)

Коми тут, за американською системою — не десяткові, а відокремлюють візуально тисячі для зручності

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

маразм сша кремль безпека медицина пропаганда інтернет інфографіка катастрофа Європа абзац

Знак гривні
Знак гривні