Тексти отримали нагороду престижного міжнародного конкурсу за проект про бурштинокопачів (ІНТЕРАКТИВ)

Проект “Земляна проказа” - інтерактивна карта місць нелегального видобутку бурштину - отримав бронзову медаль на конкурсі SND Digital. У проекті йшлося про наслідки бурштинокопання для природи:

Cкріншот з нашого відео, зробленого для цього проекту


ЗЕМЛЯНА ПРОКАЗА - українською

Протягом трьох днів на початку лютого 13 суддів з США та інших країн світу переглянули та оцінили близько 1300 проектів, які були представлені на конкурсі. В результаті, 449 нагород отримали близько 70 видань: 408 бронзових, 36 срібних, 5 золотих.

Цього року конкурс серед цифрових видань проводився всьоме. Загалом, він налічує 40-річну історію, і має на меті просувати найкращі зразки дизайну у масових медія.

Колектив Текстів опинився в гарній компанії: по одній бронзовій медалі отримали також The Intercept, USA Today та The Boston Globe.

Одні із найбільш авторитетних видань, що займаються журналістикою даних, FiveThirtyEight та The Guardian – отримали 6 та 7 бронзових медалей відповідно.

Найбільше нагород отримали гранди: Washington Post – 48 бронз, 10 срібла.

New York Times: 62 бронзи, 11 срібла, 3 золота.

Проте, найбільшим відносним успіхом може похвалитися маленький колектив видання The Pudding , який за свої іноваційні, не схожі ні на кого роботи отримав одну золоту та одну срібну медаль.

The Society for News Design (SND) – міжнародна організація для професіоналів у сфері медія та візуальної комунікацїi, що створюють друковані та цифрові публікації та продукти.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

datavis редакційне бурштин

Знак гривні
Знак гривні