У Збройних силах США назвали Росію пораненим ослабленим ведмедем, який може кинутись

Новий голова Об'єднаного командування збройних сил США в зоні Центральної та Південної Америки Крейг Фаллер назвав Росію «ослабленим, пораненим ведмедем», коментуючи можливість військової присутності Росії у Венесуелі.

Фаллер в інтерв'ю «Голосу Америки» зазначив, що США не повинні виключати можливість військової присутності Росії у Венесуелі, адже вона поводиться як «поранений, ослаблений ведмідь, який просто кидається» на демократичні інтереси у регіоні.

Він також додав, що від Росії можна чекати будь-чого, - передає Громадське телебачення.

«Ми бачили, що вони зробили (у Сирії), і думаю нам треба бути готовими до того, що може статися у майбутньому», — сказав Фаллер.

Голова Об'єднаного командування не відповів прямо на запитання, чи розглядає США відряджання до Венесуели миротворчих сил.

Нагадаємо, 23 січня у Каракасі відбувся багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на посаду глави держави неконституційним.

Президент США Дональд Трамп заявив, що визнає Гуайдо новим тимчасовим президентом. У відповідь на рішення Трампа Мадуро оголосив про розірвання дипломатичних відносин зі США.

Мадуро також відкинув ультиматум низки європейських країн, які вимагали призначення дострокових виборів глави держави.

Також про підтримку Гуайдо, окрім США, заявили Франція, Велика Британія, Іспанія, Данія, Австрія, Швеція, Аргентина, Бразилія, Гватемала, Гондурас, Грузія, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Панама, Парагвай, Перу, Чилі, Еквадор та Ізраїль. Натомість Мадуро підтримують Куба, Болівія, Туреччина, Росія та Мексика. Україна також оголосила свою позицію щодо політичної кризи у Венесуелі.

Спершу армія Венесуели цілковито перебувала на боці Мадуро. Однак, згодом на бік Гуайдо перейшов генерал військово-повітряних сил Венесуели Франсіско Янес. Також до Гуайдо долучився полковник венесуельської армії Рубен Хіменес.

сша росія венесуела

Знак гривні
Знак гривні