Мешканці окупованих територій масово реєструються на вибори на підконтрольній території України

Мешканці окупованих територій на Донбасі та в Криму масово змінюють місце свого голосування, щоб узяти участь у виборах президента України. За останні три тижні кількість переселенців, що змінили адресу голосування, зросла вшестеро.


Усупереч стереотипу, голосувати легко можна не за місцем прописки (ІНСТРУКЦІЯ)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що органи реєстрації та правоохоронці мають бути дуже уважними і з'ясувати причини "посиленого інтересу людей з окупованих територій до голосування".

"Що ми помічаємо і що привертає нашу увагу останнім часом. За останні три тижні обсяг перетину людей з окупованої території, котрі переписують місце свого голосування на інше місто, збільшився вшестеро", - розповів він.

Аваков зазначив, що наразі складно сказати, хороший це сигнал чи поганий. "Чи думає хтось про голосування, чи це схема, яку нам пропонує хтось із кандидатів або наш закордонний ворог. Ми зараз уважно це вивчаємо", - повідомив міністр.

Нагадаємо, ЦВК спростила процедуру зміни місця голосування для вимушених переселенців. Громадяни України, чия виборча адреса в ОРДЛО, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують потребу тимчасової зміни місця їхнього голосування.

донеччина крим вибори-19 луганщина регіони закон

Знак гривні
Знак гривні