З Москви до Венесуели вилетів загадковий літак на 500 незрозумілих ихтамнет (КАРТА)

З московського аеропорту Внуково 28 січня до столиці Венесуели Каракасу вилетів літак «Боїнг 777», який вміщує 500 людей. Компанія, якій належить борт, ніколи не здійснювала польотів до Венесуели.

Як повідомляє «Новая газета», літак належить компанії Nordwind Airlines, чартерний рейс до Каракасу отримав номер 49801, - передає Громадське. Наразі неясно, чи він везе людей до Каракаса, чи має вивезти людей звідти. За даними джерел, людей на борту наразі немає - отже, скоріше планують когось вивозити кудись у Ростов.

Компанія спеціалізується на чартерних туристичних маршрутах, проте раніше вона ніколи не літала до Венесуели.

За інформацією видання, цей борт повернувся до Москви з Таїланду тільки зранку 28 січня й одразу вилетів до Каракаса. Літак заправив повні баки та узяв на борт два екіпажі, ймовірно, через те, що в аеропорту прибуття не запланований відпочинок екіпажу.

За даними сервісу Flightradar24, літак має прибути до Каракаса о 20:00 за місцевим часом (2:00 29 січня за Києвом — ред.).


Стежити за рейсом (КАРТА)

Як зазначає видання, цей літак може доправити до Венесуели 500 людей, чи забрати їх звідти. У МЗС Росії раніше не повідомляли про плани відправити своїх громадян до Венесуели. В авіакомпанії не відповідають на звернення видання.

Російським туристам офіційно не рекомендують літати до Венесуели, групові тури в цю країну в Росії не продають.

Раніше інформагентство Reuters із посиланням на власні джерела повідомило, що до Венесуели для безпеки президента Ніколаса Мадуро від опозиції й протестувальників прибули бійці російських приватних військових компаній. У Кремлі цю інформацію заперечили.

Нагадаємо, 23 січня у Каракасі відбувся багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на посаду глави держави неконституційним.

Президент США Дональд Трамп заявив, що визнає Гуайдо новим тимчасовим президентом. У відповідь на рішення Трампа Мадуро оголосив про розірвання дипломатичних відносини зі США.

Мадуро також відкинув ультиматум низки європейських країн, які вимагали призначення дострокових виборів глави держави.

Також про підтримку Гуайдо, окрім США, заявили Аргентина, Бразилія, Гватемала, Гондурас, Грузія, Канада, Колумбія, Коста-Рика, Панама, Парагвай, Перу, Чилі, Еквадор та Ізраїль. Натомість Мадуро підтримують Куба, Болівія, Туреччина, Росія та Мексика. Україна також оголосила свою позицію щодо політичної кризи у Венесуелі.

сша протести росія венесуела

Знак гривні
Знак гривні