Сайонара вам і арігато: Японія ввела податок на виїзд із країни - навіть для туристів

У Японії з 7 січня почав діяти податок на виїзд з країни. Новий податок повинні сплачувати як туристи, так і громадяни Японії, які залишають острівну країну морем або літаком.

Про це повідомляє Громадське.

Сума податку становить тисячу японських єн (9,2 долара). Він буде включений у ціну зворотного квитка на літак або судно разом з іншими зборами. Зазначають, що це перший новий податок, який запровадили в країні за 27 років.

Нововведення не торкнеться транзитних пасажирів, які залишать межі Японії протягом 24 годин після прибуття, дітей до двох років, послів іноземних держав та державних гостей. З мандрівників, які купили квитки до 7 січня, податок також не стягуватимуть.

Уряд країни очікує, що податок на виїзд приноситиме в казну 50 мільярдів єн (близько 460 мільйонів доларів) щорічно. Влада Японії планує витратити кошти на розвиток інфраструктури до літніх Олімпійських ігор у Токіо, які пройдуть у 2020 році, передає Хinhua.

Зокрема, у 2019 завдяки доходам від податку в аеропортах великих міст Японії, включно з Токіо, планують встановити системи розпізнавання людей. Також частину коштів планують спрямувати на прискорення міграційних процедур та обладнання для безготівкової оплати проїзду в громадському транспорті.

У 2018 році Японію відвідало 30 мільйонів туристів. Японський уряд планує збільшити цей показник до 40 мільйонів чоловік до 2020 року.

японія податки туризм

Знак гривні
Знак гривні