Сьогодні офіційно почалася виборча кампанія

Вся реклама до сьогоднішнього дня була "сірою", напівзаконною: прямо не говорилося про "кандидатів у Президенти", але очевидно, чому з'явилися білборди. Насправді, лише 31 грудня офіційно розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року. Кандидати мають податися в ЦВК, й лише після реєстрації почати агітацію.

Як зазначається у затвердженому Центральною виборчою комісією календарному плані основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року, висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на пост глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме з 31 грудня 2018 року до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень.

Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно.

Проведення передвиборчої агітації розпочинається наступного дня після дня реєстрації кандидата на пост Президента і закінчується о 24 годині 29 березня.

Голосування на виборах Президента проводитиметься 31 березня 2019 року з 8 до 20 години.

Результати голосування ЦВК має встановити до 10 квітня.

За необхідності, буде другий тур.

Укрінформ

вибори президент

Знак гривні
Знак гривні