Матіос заявляє, що медіакілери Петров і Барабошко торгували конфіденційними відео з камер стеження Києва

З нетерпінням чекаємо підтверджен слів Матіоса у формі доказів, які розглядатиме суд:

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос прокоментував справу проти політтехнолога Володимира Петрова та блогера Олександра Барабошка, заявивши, що вони причетні до торгівлі конфіденційною інформацією із закритих баз даних управління державної охорони.

Барабошко в образі Супермаріо під час виборів в Одесі

За його словами, інформація купувалася не тільки з баз управління держохорони, а й з інших джерел, - передає Цензор:

"У нас є система "Безпечне місто" - це всі відеокамери міста Києва. Їх понад кілька тисяч. Купуючи інформацію "Безпечного міста" щодо одного журналіста, ця гоп-компанія "хейтерів", "блогерів" - це останні покидьки, вибачайте за порівняння, адвокати можуть висувати мені претензії, але за морально-людськими якостями це покидьки - за тиждень ваше життя розуміють. Вони розуміють, де ви їздите, купуєте їжу, п'єте каву. Після цього купують у правоохоронців трафіки вашого телефону, роблять аналіз з’єднань, розуміють коло спілкування. І через місяць ви як на долоні! Так може робити держава тільки за санкцією суду, а вони це робили тому, що їм заплатили гроші. У нас що, держава вже відсутня? ... І це робилося стосовно дуже багатьох людей".

Нагадаємо, 30 листопада суд заарештував Барабошка на два місяці із заставою 3 млн гривень (прокуратура просила 6,5 млн). Другий підозрюваний у справі про втручання в приватне життя - політтехнолог Володимир Петров - був узятий під домашній арешт.

Обидва чоловіки були затримані 29 листопада у справі про створення фейкового секс-скандалу про домагання співробітника МВС Олександра Варченка до студентки Наталії Борейко. Дружина потерпілого - Ольга Варченко - займає пост першого заступника голови Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, 6 листопада студентка КПІ Наталія Бурейко звинуватила начальника відділу Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олександра Варченка в сексуальних домаганнях і погрозах. Текст із проханням дівчини про допомогу швидко розійшовся соцмережами. 7 листопада Наталія Бурейко повідомила на своїй сторінці, що звернулася в прокуратуру міста Києва. Сам Варченко заявив, що це "жахлива інформаційна атака", спрямована проти його дружини Ольги Варченко, що займає пост першого заступника голови Державного бюро розслідувань.

8 листопада дівчина видалила попередні записи з обвинуваченнями і попросила вибачення у Варченка, заявивши, що стала жертвою провокації. 16 листопада декан хіміко-технологічного факультету Київського політехнічного інституту, на якому навчається Бурейко, написав заяву в поліцію про зникнення студентки. За його словами, дівчина не відвідує заняття і не виходить на зв'язок. Рідні та друзі Бурейко не заявляли про її зникнення.

29 листопада Військова прокуратура затримала політтехнолога Володимира Петрова, який організував скандал з фальшивим листуванням співробітника поліції Варченка. Також у рамках цієї справи був затриманий блогер Олександр Барабошко.

скандал кримінал матіос барабошко бурейко інтернет

Знак гривні
Знак гривні