Кремлівські боти дезінформували користувачів Twitter про протести у Франції

Переважно поширювалася інформація про те, що нібито французька поліція перебуває на межі заколоту.

Проросійські Twitter-аккаунти поширювали дезінформацію про протести "жовтих жилетів" у Франції, намагаючись загострити ситуацію і зруйнувати репутацію президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дані Альянсу забезпечення демократії - підрозділ Німецького Фонду Маршала у США, який стежить за прокремлівськими Twitter-акаунтами, - пише ЛБ.

Відзначається, що серед 600 облікових записів Twitter, які, як відомо, поширюють погляди Кремля, найпопулярнішим хештегом зараз є #giletsjaunes, французька назва для протестів "жовтих жилетів".

"Акаунти, які аналізує Альянс, як правило, публікують новини зі США і Великобританії. Але в останні тижні вони активно висвітлюють протести у Франції. Цей показник свідчить про те, що існує зацікавленість у посиленні конфлікту", - розповів експерт Альянсу Брет Шаффер.

Переважно поширювалася інформація про те, що нібито французька поліція перебуває на межі заколоту і готова підтримати протести. Але Шаффер наголошує, що такі заяви не підтверджуються фактами, а активність ботів нагадує інші кампанії з поширення дезінформації.

До того ж, переважна більшість посилань веде на новини російських медіа.

Нагадаємо, французька влада вирішила скасувати підвищення податку на паливо, яке було заплановане на 1 січня, через масові протести "жовтих жилетів". Демонстрації, які переросли у вуличні зіткнення і вандалізм у Парижі в минулі вихідні, почалися в листопаді на знак протесту проти підвищення податків на паливо, за рахунок якого влада збиралася фінансувати природоохоронні заходи.

Мітинги швидко стали організованим рухом проти президента Макрона. Його звинувачують в проведенні політики, яка особливо вдарила по небагатих сім'ях.

Протест почали водії, які, за правилами, повинні мати світловідбивні жилети і надягати їх, залишаючи машину під час аварійної зупинки.

Це наймасштабніші заворушення у Франції за останні 50 років. За останніми даними, число затриманих перевищило 1700 осіб.

Також кремлеботи допомогли поширити ось це фото двох ультраправих маргіналів:

соцмережі протести кремль франція росія інтернет

Знак гривні
Знак гривні