Компанія у США вирощуватиме справжнє м'ясо на грибах
Компанія Ecovative планує адаптувати під виробництво штучного м’яса технологію, яка зараз використовується для створення екологічної упаковки для меблів IKEA, пише Хмарочос.
У Ecovative планують не лише навчити особливі гриби вирощувати м’язові клітини, але й змусити їх повторити структуру м’яса для створення стейків, вирізок та філе.
Також компанія з Сан-Франциско вирощує у біореакторах справжнє м’ясо з пір’я
«Зараз особливі гриби перетворюють вихідні продукти в екологічно чисту упаковку, але їх можна легко “переналаштувати” для виробництва штучного м’яса», – пояснює співзасновник і генеральний директор Ecovative Ібен Байєр.
Він пояснив, що міцелій грибниці дозволяє переходити від одноклітинного субстрату до тривимірної структури. Вони планують створити каркас, що дозволить клітинам м’яса рости, контролюючи щільність і формуючи м`язові та жилові волокна. Зараз компаніє вже успішно вирощує на грибному міцелії клітини тварин.