Окупанти заарештували 15 захоплених українських моряків

В анексованому Криму Київський районний суд Сімферополя заарештував до 25 січня 2019 року захопленого російськими військовими українського моряка Володимира Варимеза.

Про це пише ЛБ.

Першим заарештували 26-річного уродженця Одеської області Володимира Варимеза - старшого матроса з рейдового буксира "Яни Капу". Його заарештували до 25 січня 2019 року.


Захоплений окупантами командир "Яни Капу": стояли, чекали лоцмана. На нас напали. Ніякого кордону ми не порушували

Як повідомляють "Крым.Реалии", підконтрольний Росії суд Сімферополя заарештував на два місяці ще двох українських матросів Андрія Оприска і Віктора Беспальченка до 25 січня 2019 року. Також заарештовано матроса катера "Нікополь" Сергія Цибізова.

Морякам інкримінують незаконний перетин кордону за ч.1 ст. 322 Кримінального кодексу РФ.

Суд відправив на два місяці в СІЗО двох старших матросів, Михайла Власюка і Володимира Терещенка і мічмана Юрія Будзила (члени екіпажу буксира "Яни Капу"), а також капітана-лейтенанта Сергія Попова (катер "Нікополь").

Станом на 19:00 було заарештовано вже 12 українських моряків, передають "Крим.Реалії". Заарештовано також Романа Мокрюка, Богдана Головаша, Сергія Чуліба і Владислава Костишина.

У Керчі трьом пораненим морякам також обрали запобіжний захід, повідомляє Громадське. Керченський міськсуд узяв під варту на два місяці, до 25 січня 2019 року, Андрія Артеменка, Василя Сороку і Андрія Ейдера.

Українським морякам закидають незаконне перетинання кордону за частиною 1 статті 322 Кримінального кодексу Росії.

Нагадаємо, 25 листопада Росія заблокувала прохід Керченською протокою українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь", після чого захопила ці судна разом з екіпажами.

азов крим окупація агресія репресії анесія

Знак гривні
Знак гривні