Українська Балада про піхоту ввійшла до трійки найкращих роликів на військову тематику (ВІДЕО)

Ролик українського креативного агентства TABASCO увійшов до списку найкращих робіт світу на військово-рекрутингову тему за версією американського видання Business Insider.

Як пише Громадське, український креативний ролик посів друге місце у рейтингу, перше — дісталось агентству, яке зняло відео про Збройні сили Швеції.

Всього Business Insider включило до свого рейтингу сім робіт з усього світу. До списку також потрапили ролики про військових Південної Кореї, Великої Британії, Ірландії, Нідерландів, Росії.

Відео українського агентства під назвою «Балада про піхоту» заохочує до служби у Сухопутних військах — у ролику показали, наскільки важлива піхотна лопатка під час бойових дій.

«Навряд чи якесь військове спорядження має більше значення для солдатів у всьому світі, ніж лопата або шанцевий інструмент. Відео з України — це шедевр з точки зору кіновиробництва і розповіді. Це відео неперевершене», — пише Business Insider, додаючи, що було не так просто помістити його на друге місце.

Проект був абсолютно реалізований на волонтерських засадах, без державного фінансування, зазначили в агентстві.

Водночас, цікавою деталлю є те, що до зйомок усіх сцен бойових дій залучені лише солдати і офіцери Сухопутних військ України.

«Лопата — неофіційний символ української піхоти, і зазвичай використовується як предмет висміювання солдатів, «які борються лопатами». Ми знайшли інший спосіб пояснити лопату. Наша історія показує, як вона використовується для копання траншей, як спосіб захисту від куль, для веслування, для поділу черствого хлібу з колегами, і як зброя для захисту батьківщини», — пояснили в агентстві ідею ролику.

армія краса відео

Знак гривні
Знак гривні