УПЦ (МП) подала позови проти автокефалії - на щастя, не в Печерський суд

Бо зразу після рішення про майбутню автокефалію ходив жарт, що все одно знаменитий Печерський райсуд може скасувати будь-яке рішення Константинополя.

фото ілюстративне

Верховний суд розгляне три позови представників Української православної церкви Московського патріархату, які вимагають скасувати процес надання автокефалії Україні, - передає Громадське.

Так, до суду із заявою звернувся єпископ Макарівський, вікарій київської митрополії УПЦ МП. У позові він просить скасувати постанову парламенту, якою підтримується звернення президента до Вселенського патріарха щодо надання томосу про автокефалію української православної церкви.

З аналогічними вимогами до суду звернулися і Городницький Свято-Георгіївський чоловічий ставропігійний монастир УПЦ МП та Релігійна громада УПЦ МП при храмі Святителя Миколая у Бердянську.

Верховний суд розгляне лише першу із заяв за викликом сторін. Справу розглядатимуть 27 листопада. Інші два позови розглянуть у спрощеному порядку.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії України, а також офіційно затвердив, що церквою-матір’ю України є Константинополь. Також Синод визнав недійсною анафему глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що найближчим часом відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

суд томос Церква

Знак гривні
Знак гривні