Українці розчаровуються в усіх своїх президентах, зате любили Путіна до агресії, а рейтинг Бацьки зашкалює (ІНФОГРАФІКА)

Як свідчать математичні порівняння соціальних опитувань різних років - українці й справді (адже так і сприймається інтуїтивно) постійно "зачаровуються" і швидко "розчаровуються" в своїх лідерах.

Про це йдеться в дослідженні Інституту соціології.

У різні роки українців просили поставити бал оцінки діяльності своїх президентів. 1 - найнижчий бал, 10 - найвищий бал. Вираховувалося середнє арифметичне за репрезентативною вибіркою.

Що цікаво, сумно й повчально: "рейтинг схвалення" Путіна в Україні (!) аж до агресії був вищим за рейтинг схвалення будь-якого з українських президентів. А Бацьку шанують в Україні й досі.

Ми НЕ вузіалізували Кучму - його рейтинг схвалення почали вимірювати під час другої каденції, й він уже був низьким: від 4.0, опускаючись до 2.7 - найнижчого рівня серед усіх українських президентів за весь час.

Пропущені стовпчики - роки, коли не було опитування з цього питання.

Пропущені роки щодо Путіна - коли опитували про його проксі Медведєва (українці схвалювали того лише трішки нижче за Путіна, й вище за власних президентів).

А от Лукашенко на нас особисто не нападав - ну, то можемо хотіти міцної руки й далі:

Рейтинг схвалення Лукашенка українцями не влазив у ту саму шкалу, яку ми обрали для українських президентів. Некрасиво виглядає? Ну, а в житті це - красиво?

Детальна інформація та оцінки - на сторінках 11 - 13 файлу. Нижче також є рейтинги Клінтона, Буша та Обами - вони також вищі, ніж у своїх.

порошенко президент путін янукович україна росія інфографіка лукашенко ющенко

Знак гривні
Знак гривні