Суд затвердив мирову угоду, необхідну для відновлення постачання гарячої води Києву

Господарський суд Києва затвердив мирову угоду між Нафтогазом та київським комунальним підприємством Київтеплоенерго.

Як ідеться у повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації, після отримання ухвали суду Київтеплоенерго може укласти договори на постачання газу та розпочати процес відновлення послуги гарячого водопостачання для чотирьох районів Києва.

«У результаті складних переговорів та участі керівництва Уряду України, виділена субвенція на погашення різниці в тарифах. Це зобов’язання державного бюджету перед теплопостачальними підприємствами в сумі 729 млн грн. На сьогодні списані штрафні санкції та пені, на чому ми, власне, наполягали. Предметом угоди є лише ті боргові зобов’язання, що мають компенсатора», — повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, якого цитує Громадське.

Зазначається, що протягом 5 днів після підписання угоди Нафтогаз має укласти угоду з Києвом щодо постачання газу, після чого відбудеться відновлення гарячого водопостачання.

За інформацією журналістів видання «Наші гроші», за результатами розірвання договору з компанією Ріната Ахметова «Київенерго» міська влада столиці має компенсувати близько 900 мільйонів гривень інвестиційних вкладень у тепломережу.

Нагадаємо, що 29 серпня на засіданні уряду Володимир Гройсман доручив Мінфіну почати оформлення субвенції у розмірі 729 мільйонів гривень, яка дозволить Києву укласти з Нафтогазом договір про постачання газу. 8 жовтня повідомили, що Мінфін завершив переказ коштів Києву.

У міській владі Києва раніше повідомляли, що гаряче водопостачання в столиці відновиться після 10 жовтня.

Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що гаряча вода у столиці має з’явитись до 7 жовтня.

2 жовтня стало відомо, що київське комунальне підприємство, яке має здійснювати постачання гарячої води мешканцям столиці, закупило у свого попередника, компанії Ріната Ахметова «Київенерго», майна на 269 мільйонів гривень.

11 вересня Київрада ухвалила остаточне рішення про успадкування боргів «Київенерго» за газ перед Нафтогазом.

Раніше у Київраді ухвалили рішення про створення комунального підприємства Київтеплоенерго, яке взяло на баланс тепломережі від ПАТ «Київенерго», включаючи котельні та ТЕЦ.

Водночас, у новоствореному комунальному підприємстві відмовлялися ставати правонаступниками боргів «Київенерго», через що у Нафтогазі відмовляються постачати газ.

ахметов жкг скандал суд київ

Знак гривні
Знак гривні