Одеський активіст Устименко впізнав нападника: напали бійці 54-ї бригади ЗСУ

26 вересня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід двом підозрюваним у нападі на лідера одеського відділення "Автомайдану" Віталія Устименка, яких затримали напередодні. Активіст уже впізнав одного з них, - передає Цензор. Йдеться про 5 червня цього року.

"Я впевнений, що один з них скоїв на мене напад", - сказав Устименко.

Активіст не уточнив, кого саме він має на увазі з двох затриманих.

Відповідні процесуальні заходи поки не здійснювалися.

25 вересня прокурор Одеської області Олег Жученко повідомив на прес-конференції, що затримано двох підозрюваних у нападі 2 червня на керівника одеського "Автомайдану" Віталія Устименка.

Уже наступного дня суд заарештував без права на заставу обох підозрюваних у нападі на Устименка.

Як повідомила "Думская", першого підозрюваного звуть Станіслав Р., він - мешканець Кривого Рогу. Чоловік у суді заявив, що ніколи не був в Одесі, ніколи не бачив Устименка і не знає, хто це. Також Станіслав Р. стверджує, що він, як і другий затриманий за підозрою в замаху на Устименка - Юрій Г., є чинним військовослужбовцем 54-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Пізніше видання додало, що позивний Станіслава Р. - Кідур. У командуванні бригади "Думській" заявили, що чоловік справді є військовослужбовцем цього з’єднання і колишнім бійцем "Азова", але вже тривалий час числиться в списку тих, хто "самовільно залишили частину".

Нагадаємо, двоє невідомих 5 червня напали на лідера одеського відділення "Автомайдану" Віталія Устименка. Телеведучого й активіста "Автомайдану" Віталія Устименка 5 червня забрали в лікарню зі слідами побоїв і ножовим пораненням спини після того, як двоє невідомих напали на нього поблизу одеської філії Громадського телебачення, де Устименко вів програму "Тема дня". Очевидці інциденту зазначили, що двоє нападників чекали активіста ще за півгодини до нападу.

Пізніше, 18 червня, стався напад на головного редактора херсонського сайту "Міст", представника ГО "Інститут масової інформації" в Херсонській області Сергія Нікітенка.

За словами журналіста, нападники на нього схожі на людей, які раніше завдали ножових поранень Устименку. Він упізнав їх на скріншоті з відео подій в Одесі.

одеса устименко автомайдан кримінал

Знак гривні
Знак гривні