В черговій битві за урожай поліція затримала 27 підозрюваних у рейдерстві полів (ФОТО)

Цікаво, що рейдери прийшли саме на готовенький врожай і намагалися збирати його та шкодити техніку власника. В балаклавах!

Поліція Кіровоградської області припинила спробу рейдерського захоплення полів одного з аграрних підприємств, затримано 27 осіб. Про це повідомляє прес-служба поліції Кіровоградщини.

Зазначається, що 19 вересня правоохоронці отримали від керівника фермерського господарства інформацію про те, що невідомі намагаються зібрати врожай з поля, що належить підприємству. На місце події прибули поліцейські, - пише Громадське.

«Одночасно до поліції надійшло повідомлення про те, що на іншому полі невідомі в балаклавах пошкодили сільгосптехніку. Намагаючись втекти з місця події на автомобілях, вони створили загрозу життю та здоров’ю громадян, які перебували на місці події, та поліцейським, які виконували свої службові обов’язки», — йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, для зупинки автомобілів з підозрюваними поліція застосувала вогнепальну зброю, пошкодивши колеса двох автівок.

Загалом правоохоронці затримали 27 осіб, наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Слідчі клопотатимуть перед судом про обрання для підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Подію слідчі поліції кваліфікували за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 185 (Крадіжка), ч. 4 ст. 296 (Хуліганство), ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу)», — йдеться у повідомленні.


Більше фото з битви за врожай

Нагадаємо, 11 вересня стало відомо, що на територію елеватора у селищі Занки на Харківщині проникли невідомі в балаклавах. Там їх зустріли мешканці райцентру. Унаслідок цього між кількома групами осіб стався конфлікт зі стріляниною.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що відбулась «спроба силового, із застовуванням зброї, захоплення зернового елеватора».

За даними поліції, поранення під час конфлікт отримали 7 людей, серед яких шестеро чоловіків й один працівник поліції. Усіх їх доправили до місцевої лікарні для надання допомоги.

Як повідомила «Всеукраїнська Аграрна Рада», йдеться про спробу рейдерського захоплення фермерського господарства «Строгого О.Ф.».

Поліція відкрила кримінальне провадження і повідомила, що затримала через конфлікт 22 людини та вилучила зброю.

Суд узяв під варту на 60 діб без права внесення застави 22 учасників конфлікту.

аграрії кіровоградщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні