Як американський боєць ММА приніс присягу Растіковой Фєдєраскі та став російським депутатом (ВІДЕО)

Від бійця змішаного стилю і товариша угруповань «ЛНР» та «ДНР» - до депутата міської думи в Росії.

Народним обранцем боєць змішаних бойових мистецтво Джеф Монсон став в підмосковному Красногорську, - пише Радіо Свобода.

Як Монсона піарили на телебаченні, що його пов’язує з бойовиками і що про депутата, який не говорить російською, думають його виборці?

Джеффрі Монсон має прізвисько «Сніговик», йому 47 років. Депутат міської ради Красногорська Московської області. Спортсмен. Більше 20 років – у змішаних єдиноборствах. Провів 87 боїв. Здобув 60 перемог. Володіє «чорним поясом» з джиу-джитсу. Має американське і російське громадянство. Крім того, отримав «паспорт» угруповання «ЛНР» і почесне громадянство невизнаної Абхазії. Неодноразово відвідував непідконтрольну Україні територію Донбасу.

Джефф Монсон одразу після отримання російського паспорта зачитав присягу. Від громадянства США Монсон, як стверджує сам, відмовився. Його шлях від американського борця до російського держслужбовця був недовгим. Три місяці тому йому вручили паспорт, а цього тижня – і мандат в міській раді підмосковного Красногорська. Але світитися на російському телебаченні Монсон почав ще у 2013 році.

Крім борцівських прийомів на спортивній арені, в Росії його покликали розучувати «па» для участі в російському проекті «Танці з зірками». А ось пошук пари в політиці для Монсона затягнувся. Спочатку він проводив спільні прес-конференції з партією «ЛДПР» і зустрічався з її лідером Володимиром Жириновським.

«Я готовий також вступити в члени «ЛДПР», – заявляв цей самоназваний "анархо-комуніст" (про що свідчить і тату з червоно-чорною зіркою на його грудях).

Зв’язки з бойовиками

У 2014 році на бій в Саранську Монсон виходив під пісню, яку називають гімном Донбасу. Не приховує, що підтримує бойовиків. Бував і в угрупованнях «ЛНР» та «ДНР», де проводив майстер-класи для дітей. У Луганській області їздив до бойовиків в частину. Роздавав автографи й отримував подарунки. Побував і на передовій біля Станиці Луганської та поблизу Щастя.

А на день Луганська йому вручили «корочку», яку бойовики вважають паспортом «ЛНР».

«Я не думаю, що треба якимось чином на це реагувати. Тому що це просто шоу. Якщо ми включаємося в шоу, ми надаємо йому якогось сенсу і наповнення. Я думаю, це те, на що Росія розраховує – що всі будуть обговорювати їхні дії, їхні пропагандистські прийоми. А обговорювати тут немає чого. Це просто елементарна пропаганда, до того ж, досить примітивна», – наголошує політолог Петро Олещук.

маразм росія монсон шоу гумор

Знак гривні
Знак гривні