Стали відомі нові докази того, що Петров і Боширов - причетні до російських спецслужб

З кожним днем з'являється все більше підтверджень, що британські спецслужби вірно визначили осіб, які підозрюються у замаху на Скрипалів.

Прикметно, що частина цих доказів з'явилася після їх інтерв'ю для російського телебачення.

Отже, наводимо дані, вже відомі станом на 14.09.2018

-- The Bellingcat и The Insider зробили спільне розслідування, за яким паспорт, виданий ФМС Росії для Олександра Петрова в 2009 році, має ознаки паспорта для прикриття і належить до схожого набору паспортів, який використовують російські спецслужби. Так, до 2009 року повністю відсутня попередня інформація про існування такої особи, як Олександр Петров, і дані про його попередні документи. Файл з біографією - порожній, і на ньому стоїть штамп "Повністю секретно".

-- Свідчення цих двох осіб в інтерв'ю, де вони говорять про те, що довгий час готувалися до поїздки в Солсбері, суперечать даним реєстрації "Аерофлота", звідки видно, що квитки купувалися за один день до вильоту.

-- Інформнапалм перевірив свідчення Боширова про те, що він займається бізнесом, пов'язаним з фітнес-індустрією - слідів підприємця з таким іменем не знайдено. Також не збігаються з реальністю їхні свідчення про погоду в Солсбері.

-- Собор, який вони відвідали у Солсбері (згідно з інтерв'ю), був закритий у день їхнього "візиту".

-- Журналісти "Нової Газети" за номером документа щодо паспорта Петрова: 195-79-66, виявили, що цей номер відноситься до АТС 195 в Хорошевському районі Москви. "У цьому ж районі знаходиться і штаб-квартира ГРУ Міноборони Росії. У тому, що телефон з довідки ФМС на Петрова відноситься до Міністерства оборони Росії, легко переконатися і в інший спосіб. Можна в будь-якому пошуковику вбити перші 5 цифр з довідки на Петрова, і знайдеться кілька номерів телефонів підрозділів і підвідомчих структур Міноборони", - пише видання.
...

Чекаємо на нові відкриття

росія скрипаль замах ГРУ шпигуни

Знак гривні
Знак гривні