Намісник самобуду УПЦ МП на Десятинній погрожує директорці музею язичницьким родовим прокляттям

Намісник «Десятинного монастиря» погрожував директорці Історичного музею родовим прокляттям. Архімандрит Гедеон аргументував появу самобуду тим, що уся навколишня земля «історично належить» УПЦ МП.

Десятинний монастир на фоні Історичного музею

Про це пише Хмарочос.

Намісник Десятинного монастиря архімандрит Гедеон погрожував директорці Музею історії України Тетяні Сосновській «родовим прокляттям до семи поколінь» у разі подальших спроб демонтувати споруду УПЦ МП.

Лист із погрозами, датований 5 червня, Сосновська опублікувала 9 вересня, напередодні засідання Окружного Адміністративного суду, який мав розглянути позов музею щодо скасування права власності на храм. Засідання тоді перенесли, бо представники релігійної громади не з’явились.

За словами Сосновської, цей лист вона отримала у відповідь на вимогу демонтувати дзвіницю, паркан та інформаційний щит, на встановлення яких музей не давав дозволу.

У листі архімандрит Гедеон (Юрій Харон) аргументує появу Десятинного монастиря тим, що вся навколишня земельна ділянка «історично належить» УПЦ МП, а також тим, що саме з цього місця цілодобово підносяться молитви до Бога.

«Ви та всі, хто чинить гоніння на Українську Православну Церкву, закличе сам на себе і своїх нащадків родове прокляття до семи поколінь», – закінчує священик свого листа.

Директорка Історичного музею закликала колег «не піддаватися руйнівній психатаці».

Поява «Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ МП» почалася з намету, який самовільно встановили в 2006 році біля Історичного музею та фундаменту історичної Десятинної церкви на вулиці Володимирській. Поступово намет перетворився на капітальну споруду. В 2012 році Гедеон легалізував самобуд, оформивши право власності в Шевченківському райсуді.

маразм УПЦ МП релігія київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні