На Азов перекидають артилерійські катери (ФОТО)

Після засідання Ради національної безпеки та оборони України 6 вересня було прийнято рішення про посилення військово-морської присутності в Азовському морі.

Відповідні дії були здійснені швидко – сьогодні зранку у Бердянську було помічено перекидання автотрейлером малого броньованого артилерійського катеру Військово-морських сил України.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на власні джерела у Генеральному штабі та Командуванні ВМС.

Розвантаження в Бердянську

Очікується перекидання на Азовське море трьох Малих броньованих артилерійських катерів, що станом на сьогодні будуть найбільш потужними одиницями у цьому морі. Вони стануть черговими засобами ВМС ЗС України на Азовському морі.

Нагадаємо, що у травні росіяни перекинули сюди по внутрішніх водах три артилерійські катери типу “Джміль” зі складу Каспійської флотилії ВМФ РФ.

Як і очікується, до кінця року на Азовському морі буде створена військово-морська база ВМС ЗС України шляхом перекидання сюди Південної військово-морської бази ВМС ЗС України з Миколаєва, що до окупації Криму знаходилась у смт. Новоозерне в затоці Донузлав. В подальшому на її базі буде створено катерний дивізіон з майбутнім розгортанням сил та засобів.

Таким чином відбудеться переформатування структури Командування Військово-морських Сил ЗС України.

армія донеччина запоріжжя

Знак гривні
Знак гривні