Страна розігнала вброс РФ, який перетворив Парубія на любителя Гітлера (ВІДЕО, СКРІНШОТИ)

Російські пропагандистські ЗМІ організували вкидання в український інформпростір, спотворивши висловлювання Парубія про Гітлера. В розповсюдженні новини взяла участь й українська Страна.уа.

Про це йдеться в статті "Детектор медіа" Гали Скляревської "Як Парубія перетворили на любителя Гітлера: хроніка російського вкидання".

Що сказав Парубій:

До речі, скажу вам, що людиною, яка найбільш практикувала пряму демократію, був Адольф Алоїзович в 30-і роки. І ми повинні про це теж пам'ятати, тому що в ті 30-ті роки це був один з ключових способів, в тому числі, й маніпуляцій.

Ніщо з заявленого Парубієм не шокувало присутніх в студії експертів і ведучого: з іронічної інтонації, називання Гітлера на ім’я та по-батькові, з контексту було зрозуміло, що Парубій має на увазі: Гітлер був диктатором, але щоб перетворитися на нього, використовував механізми прямої демократії, аби зосередити владу в своїх руках. Відомо, чим це закінчилося - і Парубій натякає на небезпечну можливість використання механізмів прямої демократії для встановлення диктатури.

Як це спотворила Росія

Хто це підхопив в Україні

Знайдіть десять відмінностей: вище - РІА Новості, нижче - Страна.уа

Хто ще?

17:22, «Главред»: «"Самый большой демократ". Спикер Рады Парубий "отличился" шуткой в эфире ТВ: опубликовано видео». (згодом потерто)

19:18, Комментарии: «Парубий назвал Гитлера «самым большим демократом» (ВИДЕО)»

20:34 ГолосUA: «Парубий назвал Гитлера «самым большим демократом» - СМИ (ВИДЕО)»

21:01, КП в Украине: «Парубий заявил, что самым большим демократом был Адольф Гитлер»


Більше з лінками та скріншотами - на Детектор медіа

росія пропаганда змі парубій абзац

Знак гривні
Знак гривні