Наступний! Хто такий Трапєзніков, який став ватажком після вбивства в Сепарі Захарченка

Рум'яний тілистий лисіючий бойовичок - новий ватажок так званої "ДНР": На початку 2000-х Дмитро Трапєзніков працював менеджером футбольного клубу «Шахтар». Нині його називають таємним агентом впливу інтересів українського бізнесмена та президента футбольного клубу «Шахтар» Ріната Ахметова.


Закономірність триває. В "Сепарі" вбили ватажка "ДНР" Захарченка. Вже призначили нового

31 серпня депутат так званої «народної ради» самопроголошеної «ДНР» Владислав Бердичевський повідомив російському агентству «Інтерфакс», що тимчасово виконувати обов’язки «голови ДНР» замість загиблого під час вибуху Олександра Захарченка буде перший віце-прем’єр Дмитро Трапезніков.

Що відомо про нового очільника так званої «ДНР» — у матеріалі Громадського.

Дмитрові Трапєзнікову 37 років. Згідно з «офіційною» біографією на сайті так званої «ради міністрів» самоназваної «ДНР» у 2004 році він закінчив Донецьку державну академію будівництва та архітектури за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво».

З 2001 по 2005 рік Трапєзніков працював менеджером футбольного клубу «Шахтар». Тож місцеві називають його таємним агентом впливу інтересів українського бізнесмена та президента футбольного клубу «Шахтар» Ріната Ахметова.

Відтак обіймав посади в ТОВ «Баустандарт», ТОВ «Білліардай» тощо. Від 2010-го два роки був заступником голови районної ради Петровського району Донецька. Також очолював Торговий дім «Укоопзовнішторг».

У вересні 2014 року його призначили головою «тимчасової адміністрації» Тельманівського району самоназваної «ДНР». Відтоді обіймав різні посади в так званій «адміністрації голови» самоназваної «ДНР».

У квітні 2016-го призначений «виконувачем обов'язків заступника глави» так званої «ради міністрів» та начальником «управління внутрішньої і зовнішньої політики» в адміністрації Захарченка.

Місцеві ЗМІ писали, що Трапезніков вів кулуарне протистояння за вплив на очільника так званої «ДНР» Олександра Захарченка з Олександром Тимофєєвим — «заступником очільника ради міністрів ДНР» та «керівником адміністрації голови ДНР» Максимом Лещенком. На останнього Трапезніков працював, коли був «начальником управління внутрішньої та зовнішньої політик адміністрації глави ДНР». Потрапити на прийом до Захарченка було неможливо без узгодження з Трапєзніковим.

Дмитро Трапєзніков (перший праворуч) і ватажок самоназваної «ДНР» Олександр Захарченко (другий праворуч)

Також за інформацією місцевих журналістів, саме Трапєзніков тримав під особистим контролем інформаційний простір самопроголошеної «республіки».

Деякі ЗМІ зараховували Трапєзнікова до 10-ки найвпливовіших ватажків бойовиків.

донеччина сепаратизм трапєзніков

Знак гривні
Знак гривні