В Аргентині спалили півтонни кокаїну, знайденого в посольстві Росії (ВІДЕО)

21 серпня в Аргентині спалили кокаїн, який був виявлений в одному з будинків посольства Росії в Буенос-Айресі, повідомляє ТАСС. Наркотики знищили в крематорії в присутності міністра безпеки країни Патрісії Буллрич і посла РФ Дмитра Феоктистова.

«Це важлива подія в рамках операції «12 королев». Це була дуже складна операція з високим рівнем взаємодії. Російські поліцейські приїжджали сім разів», — розповіла Буллрич. За її словами, завдяки спільним діям, які включали в себе заміну кокаїну борошном і відстеження поставки, вдалося «викрити весь злочинний ланцюжок як в Аргентині, так і в РФ».

«Активна частина операції з припинення поставок наркотиків закінчена, але ми, безумовно, сподіваємося, що це старт для нової співпраці РФ і Аргентини», — зазначив Феоктистов. Проведена операція — «приголомшливий приклад співпраці між правоохоронними органами двох країн».

У лютому працівники поліції Аргентини і РФ затримали 5 осіб, серед яких виявилися росіяни — співробітники посольства РФ в Аргентині. В їхній дипломатичній пошті було виявлено близько 400 кг кокаїну. Вантаж був запакований у 12 валіз і призначався для перевезення в РФ. У МЗС РФ заявили, що успіх операції із вилучення партії кокаїну був забезпечений діями російського посла і дипломатичного персоналу.

Заборона

аргентина кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні