Про обмін полоненими попросив засуджений в Україні росіянин Агеєв

Російський військовослужбовець Віктор Агєєв, якого в Україні засудили до 10 років позбавлення волі, звернувся до президента РФ з проханням обміняти їх на одного з українських політв’язнів.

Про це у Facebook повідомила українська омбудсмен Людмила Денісова.

«Громадяни РФ продовжують надавати заяви на ім’я президента РФ з проханням повернути їх на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв’язнів», — зазначила Денісова.

Вона уточнила, що такі заяви написали вісім громадян Росії, які утримуються в українських в'язницях, зокрема і Віктор Агеєв.

За її словами, Агеєв перебуває у Роменській виправній колонії №56.

Денісова додала, що листи росіян будуть відправлені до МЗС України, щоб вони дипломатичною поштою доставили їх до Адміністрацію президента РФ.

Раніше Денісова повідомляла, що двоє росіян у СІЗО Києва попросили обміняти їх на українського політв’язня.

Російського військового Агеєва засудили в Україні до 10 років ув'язнення.

Мати затриманого на Донбасі росіянина Агеєва у липні минулого року зверталась до Порошенка з проханням про помилування сина.

Торік у червні військові ЗСУ знешкодили диверсійно-розвідувальну групу бойовиків та взяли у полон 4 людей, один з яких мешканець Алтайського краю Росії, громадянин Росії Віктор Агеєв.

У Росії після цього повідомили, що Агєєв був звільнений в запас в травні минулого року, а контрактну службу Агеєв не проходив.

Пізніше в «ЛНР» повідомили, що внесли Агеєва в списки на обмін. Але фінальні списки досі не узгоджені, повідомляв представник ОБСЄ Тоні Фріш.

Джерело:

"Громадське"

україна росія політв'язні заручники війна

Знак гривні
Знак гривні