Турчинов розповів про нові українські ракети й запевнив, що вони кращі за аналогічні російські (Фото)

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив про здатність українських ракетних комплексів конструкторського бюро "Луч" ефективно знищувати ворожі цілі на фронті. Про це пише сайт РНБО.

"В Україні та далеко за її межами відомі потужні ефективні та надійні протитанкові ракетні комплекси "Скіф", "Стугна", "Корсар", "Сармат", "Бар'єр" та інші. Вони ефективно знищують ворожі цілі на фронті, мають заслужену повагу і попит на зовнішніх ринках озброєнь", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що ракети КБ «Луч» з високою точністю вражають броньовану техніку противника і можуть пробивати метрову броню, долаючи сучасні системи захисту та протидії.

Також Турчинов оглянув у цехах підприємства технологічні лінії, де виробляється новий ракетний комплекс "Вільха", а також нова українська крилата ракета «Нептун».

«Для нас принципово важливим є те, що ракети КБ «Луч» не тільки не поступаються, а за своїми бойовими можливостями кращі, ніж аналогічна зброя російського виробництва», - зауважив секретар РНБО.

Зі слів Турчинова, багато ракетних комплексів було розроблено відразу після початку військової агресії Росії в 2014 році.

військо ракети оборона

Знак гривні
Знак гривні