Співробітниця Інституту раку, звільнена за відмову лікувати воїна АТО, повернулася на роботу й отримала підвищення. Супрун знову її звільнила (ОНОВЛЕНО)

Колишнього лікаря онкогематологічного відділення Інституту раку Ганну Губарєву поновили на посаді. Раніше її звільнили через відмову лікувати бійця АТО на підставі того, що він "вбивав братський народ".

Як інформує "Цензор.НЕТ, про це повідомляє Центр протидії корупції з посиланням на офіційний наказ Інституту раку.

Згідно з наказом, Ганна Губарєва зайняла посаду секретаря Комісії з питань етики, яка відповідає за узгодження проведення клінічних випробувань в Інституті.

"Директор Інституту (Олена Колеснік. - Ред.), після того, як ЗМІ і в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написали про звільнення лікаря, не тільки відновила її на посаді, але і зробила відповідальною за один з найбільш прибуткових напрямків - клінічні випробування в Інституті, - заявила член правління Центру протидії корупції Олександра Устинова. - Це верх цинізму керівництва медичного закладу, який обманув усю Україну, щоб мати "свою" людину на мільйонних потоках".

Співробітницю онкогематологічного відділення Інституту раку Ганну Губарєву своїм наказом звільнила "за неетичну поведінку" в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. У червні цього року стало відомо, що онкохворого спецпризначенця Віталія Драгана відмовилися забезпечити пільговим лікуванням у Національному інституті раку. Губарєва заявила хворому, що у нього не буде пільг, оскільки він "вбивав братський народ".

Затим її вдруге звільнили з Інституту раку. Про це у Facebook повідомила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун. В Інституті раку Супрун пояснили, що відразу після розголошення інциденту Губарєвої з ветераном її звільнили з обох посад, які вона до того часу обіймала, – лікаря і науковця.

"Але з 17 липня до 31 серпня її було поновлено на науковій посаді, щоб дати змогу завершити наукову діяльність. Сьогодні з нею розірвали цей контракт достроково. Обурена, що її взяли повторно, сподіваючись, що ніхто не помітить, і звільнили вдруге в результаті скандалу", – написала вона.

рак звільнення військовослужбовці

Знак гривні
Знак гривні