Манафорт заробив на радництві Януковичу понад 60 млн доларів - ФБР

Екс-голова передвиборної кампанії президента США Дональда Трампа та екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт упродовж 2010-2014 років заробив в Україні понад 60 мільйонів доларів, з них 31 мільйон — у 2012 році.

Про це заявив судовий бухгалтер ФБР Морган Магіонос під час засідання суду у справі про податкові злочини Манафорта, передає Громадське із посиланням на The Washington Post.

«2012-й був найбільш прибутковим роком Манафорта — українські політики заплатили йому 31 млн доларів. Водночас, у 2012 він витратив найбільше коштів — понад 9,2 млн доларів, переважно, на нерухомість», — розповів Магіонос.

Співробітник агентства з внутрішнього оподаткування США Майкл Велш під час судового засідання заявив, що Манафорт не сплачував податків з доходів, які він отримав в Україні у 2010-2014 роках.

Він наголосив, що подані політтехнологом у ті роки податкові декларації були неправдивими, оскільки в них Манафорт не вказав, що має рахунки за кордоном.

Партнер Манафорта Рік Гейтс заявив про те, що Пінчук здійснював пожертву у сумі 150 тисяч доларів у фонд президента США Данальда Трампа. Саме цю пожертву у квітні почав розслідувати спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, який розслідує ймовірне втручання Росії у президентські вибори США 2016 року.

Також Гейтс у суді заявив, що Пол Манафорт допомагав Порошенку під час передвиборної кампанії у 2014 році. За його словами, Манафорт асистував Порошенку, водночас коштів за це не отримував. В Адміністрації президента підтвердили, що команда Порошенка зустрічалася із Манафортом у 2014 році.

Раніше Гейтс зізнавася, що допомагав Манафорту подавати неправдиві податкові декларації.

Також бухгалтерка Манафорта зізналася у підробці його документів для зменшення податків.

янукович корупція манафорт

Знак гривні
Знак гривні