Молдовський президент Додон виступив проти виведення російських військ із Придністров'я

Президент Молдови Ігор Додон висловився проти того, щоб вивести російські війська з невизнаної Придністровської республіки.

Про це йдеться в заяві президента Молдови, присвяченої 26-й річниці «Угоди щодо принципів мирного врегулювання збройного конфлікту у Придністровському регіоні республіки Молдова», передає "Громадське".

За словами Додона, за ці 26 років вдалося встановити «мирну атмосферу», яка створює умови «для політичного процесу переговорів».

«Звертаюсь до громадян та всіх мешканців нашої країни. При всій складності, мир — це найцінніше, що в нас є. Тому, незважаючи на жодну критику, я буду твердо виступати за збереження миротворчої операції на берегах Дністра», — йдеться в заяві.

Генеральна асамблея ООН підтримала резолюцію, яка закликає вивести з невизнаної республіки Придністров'я російські війська. На підтримку резолюції висловилися 64 держави, проти — 15, ще 83 країни утрималися. Резолюція була винесена на голосування урядом Молдови за підтримки Канади, Грузії, Румунії, України та Естонії.

Проте невизнана Придністровська республіка відмовилася виводити російський контингент.

Інфографіка "Громадського"

сепаратизм молдова додон

Знак гривні
Знак гривні