Російська шпигунка пропонувала секс, аби отримати роботу. Жила зі старим лобістом з розрахунку (+ФОТО)

Затримана 29-літня росіянка приїхала на американську територію за студентською візою, але займалася не тільки навчанням - вона намагалася використовувати секс для просування російських інтересів: мабуть, косила під Мата Харі, відому куртизанку та шпигунку часів Першої світової війни.

Про це йдеться в матеріалах USA Today та The New York Times.

***


Борчиня з "агентурою США", членкиня Української асоціації власників зброї. Що відомо про чергову російську шпигунку, впійману у США? (ФОТО)

Фанатіла від зброї й була навіть почесним членом Української асоціації власників зброї - фото USA Today

Росіянка проводила свою роботу ще в 2014 році через серію обманів. Вона збрехала про нібито намір захистити дипломну роботу в Американському університеті у Вашингтоні, щоб отримати студентську візу.

Уривок з матеріалів суду - фото USA Today

Захист мав відбутися в 2016 році. Але намагаючись отримати робочу візу, щоб лишитися надовше в США, вона запропонувала американцю секс в обмін на роботу.

Бутіна виступає за оружиє в Росії

Згодом Бутіна переїхала жити до одного з оперативників Республіканської партії, лобіста, який був удвічі старшим від неї. Росіянка називала його «своїм хлопцем». Але у приватних розмовах вона говорила про «зневагу» до нього і розповідала, що змушувала робити за неї її роботу.

І в Америці відкрито займалася лобіюванням зброї

Під час слухання в Федеральному окружному суді прокурори наголосили, що Бутіна була ключовою особою в спланованій довгостроковій кампанії, націленій скерувати впливових американських політиків на курс, вигідний Москві.

Зброя - її всьо

Хоча прокурори не назвали жодних імен американців, з якими контактувала Бутіна, очевидно, що російська секс-шпигунка намагалася вплинути на лідерів Республіканської партії, особливо тих, які мали амбіції зайняти посади в Білому домі, «включно з Дональдом Трампом».

Детальніше в матеріалах USA Today та The New York Times.

Використано частину тексту в перекладі Уніан

шпигунство скандал кримінал сша кремль росія бутіна

Знак гривні
Знак гривні