Одночасно з інтерактивним проектом про чисту воду був створений дата-арт (ФОТО)

Нещодавно ТЕКСТи опублікували проект "Чиста вода" про стан води у річках. Одночасно були створені зразки дата-мистецтва:

На онлайн-карті "Чиста вода"Текстів і Державного агентства водних ресурсів відображені найбільші річкові басейни України та вказаний рівень забрудненості. Зауважимо, що йдеться не про русла річок повністю: на карті показано стан води у локаціях, де беруть проби для аналізів.

ЩОБ ПЕРЕГЛЯНУТИ КАРТУ ТА ПЕРЕВІРИТИ ЯКІСТЬ ВОДИ У РІЧЦІ, КЛІКАЙТЕ СЮДИ

Інтерактивна карта містить дані про понад 400 пунктів контролю якості води. У цих пунктах працівники Держводагентства забирають воду й перевіряють її за 16-ма параметрами (у переліку – як корисні, так і шкідливі сполуки). Якщо забруднення у певному басейні перевищує норму, про це сигналізують спеціальні позначки на карті.

Можна оцінити рівень забруднення за конкретними речовинами та відстежити, як змінювалася концентрація шкідливих речовин у певній локації упродовж останніх п’яти років.

На карті позначені підприємства, які, за даними Державного агентства водних ресурсів, завдають найбільше шкоди водоймам у регіонах. Інструмент дозволяє визначити об’єм забрудненої води, який скидає у річки кожне конкретне підприємство. Тепер кожен українець може оцінити стан води поблизу від дому або роботи. Активісти ж отримали хороший інструмент для впливу на відповідальних осіб.

вода екологія технології інфографіка мистецтво краса datavis

Знак гривні
Знак гривні