«Вмирати не збирається та певен у перемозі». Сестра про зустріч із Сенцовим (ВІДЕО)

Український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов, який голодує 54-й день, не збирається припиняти голодування та вірить, що його звільнять з колонії.

Про це двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан, яка побувала з ним на короткостроковому побаченні вперше за 3 роки, розповіла в ефірі програми «Нині вже» на Громадському.

«Ми обговорили з ним дуже багато: починаючи з жартів, завершуючи дуже серйозними проблемами. Олег сильно схуд та сильно постарішав — це одразу кидається в очі, особливо коли так довго його не бачив. Він вмирати не збирається, і здаватися теж», — сказала Каплан.

За її словами, Олег здебільшого лежить, йому важко рухатися.

Сенцов також розповів сестрі про зустріч з російським омбудсменом Тетяною Москальковою. За словами Каплан, жожної конкретики у них не було, вони не обговорювали умови його помилування. Москалькова лише заявила Сенцову, що той виглядає «краще ніж на фото».

«Олег сам вірить, що його випустять, певен у перемозі та вважає, що це буде великий провал, якщо випустять лише його. Нехай випустять не всіх (політв’язнів Кремля – ред.), але хоч ще когось», — сказала сестра Сенцова.

5 липня в колонії «Білий ведмідь» в Лабитнангі на короткостроковому побаченні з незаконно засудженим українським режисером Олегом Сенцовим побувала його сестра Наталя Каплан. Це була перша зустріч за 3 роки. Вони проговорили дві години.

Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Зазначимо, в Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язня, 27 яких перебувають на території Росії.

58 — затримані у Криму чи у справах, пов'язаних з Кримом. Ці цифри не враховують в'язнів, що утримуються на території самоназваних республік.

герої крим сенцов росія репресія окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні