Російські хакери готують нову атаку проти України

Згідно з повідомленнями, російські хакери намагаються заразити вірусами комп’ютери українських компаній для створення «задніх дверей» для великої координованої атаки, заявив агентству Reuters начальник кіберполіції України Сергій Демедюк.

Це стосується різних галузей індустрії, наприклад, банків та енергетичних мереж. Як заявив Демедюк, певні ознаки вказують на те, що атака може статися у визначений день. Українські спеціалісти співпрацюють з іноземними агентствами для ідентифікації хакерів.

Експерти встановили віруси, які мають вдарити по Україні. Вони також встановили хакерів, які надсилають віруси з різних джерел.

Відтоді, як відносини між Україною і Росією у 2014 році погіршилися після анексії Криму, Київ звинувачує Росію в організації великомасшабних атак у рамках так званої гібридної війни проти України.

27 червня минулого року проти України застосовано масштабну атаку за допомогою вірусу NotPetya, який пошкодив системи IT, після чого поширився на весь світ. Сполучені Штати разом з Великобританією підтримали Україну у звинуваченні, що за атаку відповідальна Росія. Однак Росія не визнає своєї відповідальності.

Цього разу, читаємо в повідомленні Reuters, Україна краще підготувалася до подібних атак завдяки співпраці зі Сполученими Штатами, Великобританією і НАТО. Однак, як підкреслює Сергій Демедюк, деякі українські компанії не усунули зі своїх комп’ютерів вірус NotPetya. Вони й далі заражені та вразливі до нових атак.

Українські органи звернулися до міжнародних організацій, які мають дані про минулі комп’ютерні атаки, щоб вони поділилися інформацією, яка допоможе краще встановити хакерів.

Радіо Свобода

інтернет поліція кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні