Україна - світовий топ-експортер меду. Хто ним ласує? (ІНФОГРАФІКА)

За 2017 рік Україна увійшла до топ-5 лідерів з експорту меду. Про це йдеться в даних відділу статистики ООН. За масою проданого за кордон меду ми опинилися на третьому місці у світі:

Повна інтерактивна таблиця до цієї інфографіки (відсотруйте за quantity exported in 2017, бо за замовчанням сортується за ціною, а не тоннами).

Цікаво, що більшість українського меду експортується до Німеччини - яка сама в топ-десятці світових експортерів за цим продуктом, але при цьому має негативний баланс, тобто, імпортує ще більше меду, ніж продає.

Повна інтерактивна таблиця до цієї інфографіки (відсотруйте за quantity exported in 2017, бо за замовчанням сортується за ціною, а не тоннами).

Карта, генерована trademap.org на основі даних UN Comtrade:

Загибель бджіл

На жаль, цього року сталася масова загибель бджіл, тому в наступні роки експорт може впасти.

Масову загибель бджолиних родин зафіксували в Дніпропетровській, Кіровоградській та Харківській областях.

Тільки в Криворізькому районі Дніпропетровщини загинуло близько 15 тисяч бджолиних сімей.

Причиною загибелі пасічники називають інсектициди, якими обробляють поля.

Більше про загибель бджіл - в інтерв'ю голови Спілки пасічників України Володимир Стретовича, яке він дав Громадському ТБ.

"Ми підозрюємо, що цьогоріч [в Україну] завезли якийсь препарат високої токсичної дії, невідомий раніше, - каже він. - Є приклади, коли великі агрофірми не йдуть на контакт з пасічниками. Хоча їх зловили за руку, встановили, що це було лише на їхніх землях".

аграрії інфографіка експорт україна

Знак гривні
Знак гривні