Україна - один зі світових лідерів з експорту курятини. Куди ми її продаємо? (ІНФОГРАФІКА)

Україна - в лідерах серед експорту курятини у світі. Експорт курятини з нашої країни швидко зростає.

Про це йдеться в даних звіту про світову торгівлю худобою та птицею, що був оприлюднений Департаментом сільського господарства США (United States Department of Agriculture).

Ми поставили зірочку біля Росії й Білорусі, оскільки відомі випадки, коли через санкції щодо Росії за окупацію українського Криму вона продавала свої товари під виглядом білоруських шляхом реекспорту.

Український експорт курятини росте:

Куди ми експортуємо птицю

Зауваження: у згаданому вище звіті, звісно, США не цікавить, куди саме експортує м'ясо бройлерів саме Україна. Натомість, відділ статистики ООН веде подібні таблиці - але за дещо іншою методологією, й тут ідеться про експорт птиці загалом (курка, індичка, гуси, качки - як морожені тушками, так і частинами). Тут Україна 13-та у світі, оскільки інші країни торгують також і іншим м'ясом, але ми можемо побачити, куди експортуємо птицю загалом.

Так, загалом ми експортували в 2017 році 271 тисячу тонн птиці. Якщо порівняти цю цифру з 262 тисячами тонн експортованого м'яса бройлерів у тому-таки 2017 році - ми зрозуміємо, що майже винятково його ми якраз і продаємо. Тож дані репрезентативні.

Ось країни, куди ми експортували понад 10 тисяч тонн.

Повна інтерактивна таблиця до цієї інфографіки (слід відсортувати за quantity exported in 2017 - бо за замовчанням сортує в доларах, а не в тоннах, а ми продаємо різним країнам за різну ціну).

аграрії інфографіка експорт

Знак гривні
Знак гривні