Виявилося, що Facebook передає дані користувачів ще й виробникам мобільних

І тільки одній компанії Huawei перекриють доступ до персональних даних користувачів Facebook - та й то через санкції США щодо китайських компаній електроніки.

Facebook має намір розірвати угоду з китайською компанією Huawei про доступ до персональних даних користувачів соціальної мережі. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела.

Відзначається, що ця угода була підписана ще в 2010 році. Причиною припинення послужило те, що компанія потрапила в список загроз національній безпеці США. У Білому домі вважають, що Huawe і тісно співпрацює з китайським урядом і передає дані йому.

Huawei - не єдина китайська компанія електроніки, з якою співпрацює Facebook, зазначає видання. Крім Huawei, соціальна мережа має партнерські відносини для обміну даними з китайськими компаніями Lenovo, Oppo і TCL.

При цьому, як стверджує газета, Facebook передавала дані своїх користувачів виробникам гаджетів без їхнього дозволу. Оцінюється, що доступ до персональної інформації користувачів мали близько 60 компаній.

Переклад українською - з російського тексту Ліги.

соцмережі сша технології безпека цукерберг Китай абзац

Знак гривні
Знак гривні