«АрселорМіттал Кривий Ріг» зупинив роботу через страйк: робітники вимагають безпеку (ФОТО)

Працівники заводу залізничного цеху «АрселорМіттал Кривий Ріг» розпочали акцію протесту через неналежні умови праці та низьку заробітну плату.

Про це повідомляє Громадське телебачення з посиланням на «Перший Криворізький».

Повідомляється, що люди мітингують з самого ранку. Представники профспілки підприємства стверджують, що на заводі необхідно провести капремонт обладнання, оскільки воно знаходиться в аварійному стані.

У прес-службі Конфедерації вільних профспілок України заявили, що «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив роботу.

За словами лідера профспілки Юрія Самойлова, робітники першої зміни залізничного цеху розпочали діяти за інструкціями. Вони відмовилися працювати на несправній техніці, й це фактично паралізувало роботу всього підприємства, бо жоден локомотив не зрушив з місця.

«Оскільки залізничний транспорт обслуговує все виробництво на ПАТ, тобто доставляє сировину й вивозить готову продукцію, то у результаті вже зупинилися й мартенівський та конверторний цехи. А це може призвести до катастрофічних наслідків, тому первинні профспілкові організації, які діють на підприємстві, терміново збираються на спільне засідання й вирішуватимуть, як діяти далі», — пояснив Юрій Самойлов.

У прес-службі підприємства повідомили, що представники підприємства зустрічаються з робітниками. Вони зустрічалися вранці, отримали від них пропозиції для обговорення.

Після обговорення пропозицій представники підприємства вийшли до трудового колективу. Переговори веде заступник генерального директора з виробництва Ігор Романюк.

Також у прес-службі наголосили, що дана акція "абсолютно не відноситься до трудового спору, який є на підприємстві".

Нагадаємо, на Криворізькому металургійному комбінаті «ArcelorMittal Кривий Ріг» 2 травня під час запуску відремонтованої доменної печі стався витік розплавленого чавуну. Напередодні дана доменна піч зупиняла свою діяльність для ремонту після ще одного нещасного випадку. Тоді травми отримали четверо працівників підрядної організації.

Наприкінці березня 2018 профспілка криворіжзького гірничо-металургійного комбінату «ArcelorMittal» вже страйкувала: вимагала від свого керівництва покращити умови праці та підвищити рівень заробітної плати до 1 тисячі євро в гривневому еквіваленті з 1 квітня 2018 року.

Також нагадаємо: в державній службі з питань праці повідомляли, що у 2017 році на виробництвах загинуло 366 українців.

дніпропетровщина конфлікт метал страйк

Знак гривні
Знак гривні