ФСБ вкотре проводить масові обшуки у татар в окупованому Криму (ВІДЕО)

Федеральна служба безпеки РФ проводить чергову хвилю обшуків у кримських татар в анексованому Криму.

Про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook, - передає Громадське.

За його словами, з ранку 26 квітня проводяться «тотальні обшуки» в Карасувбазарі (нині — Білогірськ).

«Російські окупанти вторглися з обшуками до будинків кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, Асана Барієва, Ремзі Веліляєва, Ресуля Веліляєва, Екрем Веліляєва, Зери Веліляєва, а також у будинки їхніх дорослих дітей, які проживають окремо», — написав Чубаров.

Він додав, що одночасно обшуки проводять і в інших регіонах півострова.

Зокрема, обшуки проводять у приміщеннях виробничих баз і десятків фірмових магазинів провідної фірми з дистрибуції харчів у Криму «КримОпт», що належить братам Веліляєвим.

«З Криму повідомляють, що в Карасувбазарі / Білогірську біля офісу «КримОпту» зібралися близько 400 людей. Наразі й до інших місць проведення обшуків прибувають кримські татари», — зазначив глава меджлісу.

За інформацією Чубарова, «в усіх місцях проведення обшуків зосереджені значні сили спецпідрозділів, оснащених стрілецькою зброєю, встановлені оточення по периметру місць проведення обшуків».

За даними правозахисної організації «Кримської солідарності», після обшуку російські силовики забрали Алі Барієва.

Також блокують роботу мережі магазинів «Гузель».

Як зазначають у спільноті, на кошти родини Веліляєвих у Білогірську побудована Соборна мечеть. Ресуль Веліляєв також є засновником відомого в Криму фонду Бекіра Чобан-заде та меценатом премії імені видатного поета, вченого-тюрколога Бекіра Чобан-заде.

крим росія окупація татари анексія фсб репресії

Знак гривні
Знак гривні