Репресії щодо протестувальників у Єревані тривають, але протести не вщухають (ВІДЕО)

У вірменському Єревані кількість затриманих учасників антиурядових акцій зросла до 123.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на поліцію.

Зазначається, що щодо 85 людей відкриті адміністративні провадження — їх відпустили. 38 людей передали органам попереднього слідства.

Як повідомляє «Радио Азатутюн», зранку 20 квітня учасники протестів планують перекрити рух транспорту у Єревані.

Напередодні один із лідерів руху Нікол Пашинян закликав продовжити акції громадянської непокори. Зокрема, він закликав водіїв вантажівок перекривати дороги.

Також зазначається, що вранці на площі Республіки поліцейські затримали опозиціонера Давида Санасаряна і ще кількох протестувальників.

17 квітня правляча Республіканська партія офіційно затвердила кандидатуру керівника партії, екс-президента Саргсяна на посаді прем’єр-міністра країни. 16 квітня його кандидатуру офіційно висунула парламентська фракція Республіканської партії.

Зранку 16 квітня протестувальники перекрили низку головних автодоріг у Єревані на знак протесту проти висунення екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на пост прем’єр-міністра. Також противники прем'єрства Саргсяна увірвалися до будівлі Громадського радіо. Правоохоронці застосували шумові гранати і сльозогінний газ проти учасників акцій протесту в Єревані.

16 квітня між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички, унаслідок чого по медичну допомогу звернулися 46 постраждалих, шестеро з яких — поліцейські. Також під час сутичок у Єревані постраждав один з організаторів акцій протесту, депутат Пашинян.

протести вірменія

Знак гривні
Знак гривні