Протести в Єревані тривають попри репресії (ВІДЕО)

У Вірменії протестувальники заблокували всі входи в урядові будівлі на площі Республіки в центрі Єревана, а також до будівлі уряду.

17 квітня парламент обрав колишнього президента Вірменії прем’єр-міністром, попри масові протести.

Організатор протестів у Єревані Пашинян заявив про початок «Оксамитової революції».

Демонстранти вишикувалися в ряд, щоб не пропустити співробітників держвідомств і міністерств на робочі місця.

Поліція затримала кілька десятків протестувальників, їх доставили у відділення поліції.

Організатор акцій протесту, депутат парламенту Нікол Пашинян, закликав своїх прихильників не чинити опору.

Урядові будівлі оточені спецпідрозділами поліцейських з кийками та щитами.

Раніше повідомлялося, що під час протестів у Єревані затримали 59 людей. 17 квітня поліція заявила, що звільнила усіх затриманих.


У Вірменії "громадська непокора" проти "авторитарних" змін до Конституції. Заблоковано дороги, міст і метро. В парламенті фаєри (ВІДЕО, НАЖИВО)

17 квітня правляча Республіканська партія офіційно затвердила кандидатуру керівника партії, екс-президента Саргсяна на посаді прем’єр-міністра країни. 16 квітня його кандидатуру офіційно висунула парламентська фракція Республіканської партії.

Зранку 16 квітня протестувальники перекрили низку головних автодоріг у Єревані на знак протесту проти висунення екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на пост прем’єр-міністра. Також противники прем'єрства Саргсяна увірвалися до будівлі Громадського радіо. Правоохоронці застосували шумові гранати і сльозогінний газ проти учасників акцій протесту в Єревані.

16 квітня між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички, унаслідок чого по медичну допомогу звернулися 46 постраждалих, шестеро з яких — поліцейські. Також під час сутичок у Єревані постраждав один з організаторів акцій протесту, депутат Пашинян.

За матеріалами Громадського телебачення та Радіо Свобода Вірменія

протести вірменія

Знак гривні
Знак гривні