Вивезення сміття у Києві зроблять окремою комунальною послугою, з окремою платіжкою

Депутати Київради стверджують, що тарифи не зміняться – рахунок за вивезення сміття просто надходитиме окремою платіжкою.

На засіданні 17 квітня Київрада ухвалила рішення, за яким вивезення побутових відходів визначатиметься як окрема комунальна послуга, повідомляє прес-служба міської ради. Про це пише Хмарочос.

Наразі вивезення сміття входить до послуг із утримання будинку і прибудинкової території. Депутати наголошують, що ці послуги у повній мірі не охоплюють збір і вивіз сміття, особливо у приватному секторі та що стосується будівельних відходів.

Депутати Київради запевняють, що тарифна політика при цьому не зміниться – вивезення сміття просто виокремлюється із вартості послуг ЖКГ і приходитиме окремою платіжкою.

«Це є справедливим, оскільки на сьогодні вивезення сміття відбувається в розрахунку кількості мешканців на норму утворення (відходів), тобто, розраховується по будинку і потім ділиться на квадратні метри. Відповідно, мешканці житлових будинків сплачують за метри квадратні, а не за фактичне накопичення відходів», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Право на здійснення цієї послуги буде виборюватися на конкурсних засадах. Мешканці будинків укладатимуть прямі договори з виконавцями послуг зі збирання та вивезення відходів.

екологія жкг київ

Знак гривні
Знак гривні