Facebook: стався витік даних 87 мільйонів користувачів

У Facebook заявили, що, ймовірно, компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних близько 87 мільйонів користувачів, а не 50 мільйонів, як повідомлялось раніше.

Крім того, соціальна мережа підтвердила, що деякі дані стосувалися людей, які мешкають за межами США. Водночас більшість є американськими громадянами, - передає Громадське.

Зокрема, за даними BBC, близько мільйона таких користувачів проживають у Великій Британії.

Про нову кількість користувачів, дані яких могли збирати незаконно, повідомив у блозі Facebook технічний директор компанії Майк Шрепфер.


Директор з безпеки даних Facebook звільняється на тлі скандалу про дезінформацію в соцмережі

Нагадаємо, компанія з аналізу даних Cambridge Analytica, яка працювала над президентською кампанією президента США Дональда Трампа, незаконно отримала доступ до даних понад 50 мільйонів користувачів Facebook.

Cambridge Analytica пропонує бізнесменам і політикам послуги, які дозволяють «змінити поведінку аудиторії». Себто, вплинути на їхній вибір — чи це буде покупка дивану, чи обрання президента.

Цукерберг визнав помилки на тлі скандалу про використання особистих даних. Facebook закрив доступ до будь-яких послуг для компанії Cambridge Analytica. Засновник Facebook втратив понад $5 млрд через витік даних 50 млн користувачів Facebook.

В офісах Cambridge Analytica у Лондоні 23 березня провели обшуки.

соцмережі скандал безпека

Знак гривні
Знак гривні