Крисіна доставлятимуть примусово на судові розгляди вже у двох справах

Суддя Любов Леонтюк Дарницького районного суду Києва постановила на наступне своє засідання привести обвинуваченого Юрія Крисіна примусово.

Про це ТЕКСТИ повідомив прокур Олексій Донський з Департамента спецрозслідувань.

Крисін у супроводі працівника відділу превентивної діяльності покидає суд в оточенні волонтерів та активістів 5 березня

У Дарницькому суді мають розглянути справу про викрадення та катування людей з метро "Петрівка" 21 січня. Про цей епізод наше видання детально писало раніше.

Новий суд Крисіна: пособництво жилінському "Оплоту" у викраденні та катуванні людей

Крисін є одним з обвинувачених, йому інкримінують пособництво у викраденні та катуванні, оскільки за даними слідства, він надав своїх людей "Оплоту" Євгена Жиліна для виконання цих злочинів. Окрім того, він підтверджував своїм підлеглим необхідність виконання наказів, що походять від Жиліна та його людей та обіцяв їм за це грошову винагороду. Сам Крисін в цей час знаходився на відпочинку на Мальдивах.

Примусовий привід до Дарницького суду заплановано на наступне засідання, яке призначено на 26 березня.

У сьогоднішнє засідання Крисін не з'явився, а його захист заявив про загрозу його життю. Через це, за словами адвоката, судовий розгляд потрібно закрити від громадськості, а обвинуваченому надати охорону.

"Повідомив, що боїться за життя та здоров'я, просить закритий судовий процес зі своєю участю шляхом відеоконференції. Ми наголосили, що такі важливі питання без Крисіна розглядати не можна, до того, ж він не з'явився без поважних причин, тому попросили привід. Суддя задовольнила наше клопотання", - прокоментував Олексій Донський.

Саме у закритому процесі проходив розгляд справи загибелі Веремія у Шевченківському суді. Результатом закритого від громадськості процесу став умовний термін Юрію Крисіну, хоча слідством встановлено, що він бив лежачого на землі Веремія палицею вже після того, як журналісту було завдано вогнепальне поранення. На таке рішення суду було подано апеляцію.

В апеляційний розгляд у справі загибелі журналіста В'ячеслава Веремія 19 березня обвинуваченого Юрія Крисіна також мають привести примусово. Це раніше постановила колегія суддів, після того як він не з'явився на розгляд апеляції вперше. Тоді до апеляційного суду прийшла анонімна телефонограма про те, що Крисін у лікарні, проте жодних документів від нього чи захисту до суду не надходило.

Нагадаємо, після того, як Крисін не з'явився на суд у третій своїй справі (напад зі стрільбою на АЗС), активісти знайшли його в дитячому відділенні Інституту Серця та облили зеленкою.

тітушки донський майдан справимайдану суд крисін

Знак гривні
Знак гривні