Генпрокурор звинуватив Савченко у підготовці терактів. ВІДЕО

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що депутатка Верховної Ради Надія Савченко планувала влаштувати вибухи в урядовій ложі парламенту, мінометами обстріляти зал засідань і потім з автоматів добивати тих, хто вижив. Про це він заявив з трибуни парламенту в четвер, пише ZAXID.net з посиланням на LB.ua.

«У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко, народний депутат України, особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала розпорядження про те, як провести терористичний акт тут, у цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі – урядову і посадову, мінометами зруйнувати купол Верховної Ради й автоматами добивати тих, хто виживе», – заявив генеральний прокурор.

Він повідомив, що вже сьогодні внесе до парламенту подання про притягнення Савченко до кримінальної відповідальності, її затримання і арешт.

До слова, зранку 15 вересня народна депутатка Надія Савченко на брифінгу біля будівлі СБУ заявила, що українці підтримали би збройне захоплення влади.

«Хто не думав підірвати Банкову [на вулиці Банковій розташована Адміністрація Президента] або Верховну Раду? Ми що, живемо в 37-му році, в сталінські часи, коли це є злочином? Про це не можна говорити на вулиці? У нас про це не говорить тільки ледачий. У нас про це говорять усі. В соцмережі гуляє напис, що 98% українців допомогли б Рубану розвантажувати меблі. І я вірю, що це правда. Якщо ми хочемо вижити в цій країні, нам потрібна тотальна зміна політичної системи», – заявила вона.

В СБУ Савченко викликали на допит у справі Володимира Рубана.

савченко верховна рада прокуратура

Знак гривні
Знак гривні