Про що говорив Порошенко на закритій зустрічі з блогерами

У п’ятницю, 9 березня, президент Петро Порошенко провів більш як двогодинну закриту зустріч з українськими блогерами з кола своїх симпатиків.

Добірка Новинарні

Як можна зрозуміти з дописів, організатором зустрічі виступив армійський волонтер, позаштатний радник президента Юрій Бірюков, який, вочевидь, є одним із керівників інформаційної кампанії на підтримку Порошенка.

Учасники зустрічі (їх було близько 20) зазначають, що глава держави усвідомлює провал у державницькій інформаційній політиці і намагається знайти рішення цієї проблеми незадовго до початку президентських виборів.

Підтверджуються жартівливі припущення, що Петро Порошенко вночі читає “Фейсбук”, коментить і лайкає, щоправда, з “лівого” акаунту.

Серед великої кількості єлею, який із підставами й без підстав виливають учасники зустрічі на адресу чинного президента, у звітах можна зустріти також багато досі невідомої фактичної, цікавої інформації зі слів глави держави.

Зокрема, щодо того, що:

думки про виграш президентських виборів у Порошенка виникли під час масових акцій 1 грудня 2013 року;

Порошенко витратив на підтримку армії не менш як мільярд гривень власних коштів, які пішли в тому числі на посилення системи протиповітряної оборони для Києва (на саму ППО – 600 млн. грн.);

Порошенко виступає проти воєнного стану в Україні, бо в нинішніх умовах він ризикує стати постійним і негативно позначився б на економіці;

Порошенко має твердий намір “дотиснути” миротворчу місію ООН для Донбасу, і це буде базовий елемент розв’язання проблеми ОРДЛО;

Порошенко зараз просуває законопроект по податок на виведений капітал (замість податку на прибуток?);

2018 року нас чекає валютна лібералізація, зняття обмежень на купівлю-продаж валюти та відкриття рахунків за кордоном тощо;

він справді пишається судовою і поліцейською реформою, оновленими поліцією і Верховним Судом;

попереду нові гучні розслідування, затримання й посадки;

Президент журиться, що автоматичного відшкодування ПДВ суспільство не помітило, хоча це ж перемога;

неприємно вражений девальвацією в інформаційному полі його благодійного внеску для реконструкції Театру на Подолі;

вірить у свою перемогу на виборах президента-2019.

Ще топ-блогери – учасники зустрічі, які жартома назвали себе “порохоботи”, заявляють (принаймні деякі з них), що грошей за інформаційну підтримку президента їм не платять.

При цьому частина зазначених блогерів обурена присутністю на зустрічі Мирослава Олешка – мовляв, порохоботство порохоботством, а від таких явних “дуполизів”-пристосуванців усе ж краще дистанціюватися.

Олешка постфактум розкритикували за зроблене селфі з президентом, хоча на вході в усіх забирали смартфони (“в якому анатомічному отворі він його проніс?”).


ТРОХИ БІЛЬШЕ ТУТ

інтернет соцмережі порошенко

Знак гривні
Знак гривні