Ймовірного організатора викрадення Вербицького і Луценка залишили під вартою. У прокуратури нові докази

Підозрюваного в організації викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з лікарні у січні 2014 року Олександра Волкова залишили під вартою ще на два місяці.

Про це "Текстам" повідомили у Департаменті спецрозслідувань.

На судовому засіданні увечері 6 березня, яке розпочалось близько 20:00, прокурори відкрили нові докази, аби обгрунтувати ймовірну причетність Волкова до викрадення.

Олександр Волков у суді у серпні 2017, фото: Цензор.нет

Зокрема, були оприлюднені дані з журналу реєстрації, вилучені в офісі Олексія Чеботарьова. Саме цю особу, яка зараз перебуває у розшуку, і, за оперативними даними, знаходиться на території Російської Федерації, слідство вважає ключовою фігурою, яка віддавала накази кримінальникам про викрадення і катування протестувальників та напади на них.

У журналі є дані про відвідання офісу Чеботарьова підозрюваним Волковим. Окрім того, 20-21 січня 2014 зафіксовані візити й інших підозрюваних тітушок, які брали участь в епізоді вбивства Веремія та викрадення людини з Петрівки. Згідно з телефонним трафіком, у ці дні Волков також перебував в офісі.

У січні в офісі "тітушок" проводились наради, на яких обговорювався план операцій проти активістів.

"Тепер ми підтверджуємо факт таких нарад щодо злочинів не лише телефонними трафіками "тітушок", а й документами з офісу", - повідомило джерело у прокуратурі.

Окрім того, при обшуку в одного з фігурантів справи були вилучені списки технічних кандидатів на вибори у 223 окрузі [Де відбулось протистояння Пилипишин-Левченко - Ред.], значна кількість яких виявилась підозрюваними або розшукуваними за злочини проти майданівців "тітушками"-кримінальниками. Серед них також виявилось прізвище Волкова.

Згідно з даними телефоного трафіку, раніше озвученими у суді, Волков до третьої ночі перебував в офісі Чеботарьова, після чого поїхав до лікарні, де знаходились Вербицький та Луценко. За кілька хвилин до приїзду він зв'язувався телефоном з ще одним фігурантом справи про викрадення. У той час, коли Вербицького та Луценка вивозили з лікарні за Київ, телефон Волкова переміщується за тим самим маршрутом, яким їх вивозили.

Нагадаємо, що після катувань побитого Луценка викинули на безлюдному відтинку траси під Києвом, і він зміг добратись до будинків з людьми. Вербицького з тяжкими травмами злочинці покинули у лісі, залишивши без шансів на порятунок, внаслідок чого протестувальник загинув.

Під час катувань злочинці ставили Луценку запитання щодо фінансування, організації та ключових осіб протестного руху.

тітушки луценко волков вербицький справимайдану суд

Знак гривні
Знак гривні