Порошенко прогнозує втручання Росії в українські вибори у 2019

Петро Порошенко заявляє про існування небезпеки втручання Росії в українські вибори. Як повідомляє прес-служба голови держави, він сказав про це в інтерв’ю Financial Times.

«Я намагаюся захистити Україну від небезпек гібридної війни, яка включає систему їхніх фейкових новин, з використанням соціальних мереж… Вони використовують величезну армію провокаторів та агентів у соціальних мережах», – сказав Петро Порошенко. За його словами, саме тому в Україні припинене російське телемовлення і робота російських соціальних медіа. «Тому що вони (Росія – ред.) використовують їх для пропагандистської війни», – сказав Порошенко, якого перекладає Радіо Свобода.

Він висловив сподівання, що Україна використає досвід німецького і французького законодавства щодо протидії фальшивим новинам.

За словами президента, Україна має ефективну співпрацю з секретними службами партнерів зі США, Канади і Великої Британії. «Я пишаюся тим, що нам довіряють. Але багато роботи слід ще зробити», – додав він.

Порошенко наголосив, що на Донбасі йдеться не про заморожений конфлікт, «це справжня гаряча війна». «Ми маємо абсолютно широкий спектр небезпек з Росії, починаючи з того, що ми зупинили більше 400 терористичних атак тренувального табору в Російській Федерації… На нас нападають кожного дня. Вони використовують снайперів і намагаються вбити наших солдатів. Це абсолютно божевільна поведінка», – сказав Порошенко.

Чергові вибори президента України мають відбутися 31 березня 2019 року, парламенту – 27 жовтня 2019 року.

Розслідування щодо ймовірного втручання Росії в президентські вибори триває у США.

При цьому керівники провідних спецслужб США попередили, що Росія має намір вдатися до кібернападів, іще ширшої пропаганди й інших методів, щоб спробувати вплинути на цьогорічні майбутні вибори до Конгресу США, а також у кількох європейських країнах. Для протистояння цьому впливові Росії у США найближчим часом мають перерозподілити бюджетні кошти на користь спеціального контрпропагандистського відділу Держдепартаменту.

Рада кремль президент путін україна пропаганда вибори

Знак гривні
Знак гривні