У Словаччині вбили журналіста-розслідувача. Що відомо? (ФОТО)

Журналіст видання Aktuality.sk Ян Куціяк, якого вбили вдома разом із нареченою, розслідував корупційні схеми та податкове шахрайство.

Уряд пропонує винагороду в 1 мільйон євро за інформацію, що приведе до розкриття гучного злочину.

Тіла 27-річного Яна Куціяка та його дівчини знайшли у їхньому будинку в населеному пункті Велка Мача неподалік міста Трнава, за 50 кілометрів від Братислави.

Причиною смерті стали вогнепальні поранення: журналісту куля потрапила в груди, його дівчині - в голову. За даними поліції, що вони були вбиті між 22 та 25 лютого.

ООН, ЄС та інші організації вимагають швидкого й усебічного розслідування справи.

До вбивства словацького журналіста може бути причетна італійська мафія, - передає Німецька хвиля. Втім, в останньому матеріалі від 9 лютого він писав про ймовірне податкове шахрайство компаній словацького бізнесмена Маріана Коцнера, пов'язане з розкішним житловим комплексом у Братиславі. Торік журналіст заявляв, що Коцнер йому погрожував, - пише Громадське.

Це вже друге вбивство журналіста в ЄС за останні п'ять місяців. У жовтні 2017 року внаслідок вибуху машини загинула мальтійська журналіста Дафна Каруана Галіція. Вона писала про зв'язки прем'єра країни з панамськими офшорами та азербайджанською владою.

кримінал словаччина змі

Знак гривні
Знак гривні