Суд допитує Порошенка щодо державної зради Януковича (ВІДЕО НАЖИВО)

Президент України Петро Порошенко в Оболонському суді дає свідчення на судовому засіданні із розгляду cправи про державну зраду Віктора Януковича.

Прямий ефір Радіо Свобода:

Раніше планувалося, що Порошенко прибуде на судове засідання, проте прокурори звернулися до суду з проханням провести допит Порошенка в режимі відеоконференції. Суд задовольнив це клопотання.

При цьому представники прокуратури попередили, що президент України 21 лютого має міжнародні зустрічі і телефонні переговори, зокрема із міністром закордонних справ Данії і заступником держсекретаря США, тому сторона обвинувачення клопотатиме про технічні перерви в допиті для проведення цих заходів.

Захист Януковича у відповідь закликав перенести допит Порошенка на інший час, коли він не матиме запланованих зустрічей. За словами адвоката Віталія Сердюка, захист Януковича має до президента України близько 200 питань.

«Для суду не принципово, в якому форматі буде проведений допит, для суду принципово, щоб сторона обвинувачення і сторона захисту мали можливість реалізувати своє право і поставити питання даному свідку», – оголосив головуючий суддя.

кримінал порошенко крим янукович росія агресія суд анексія

Знак гривні
Знак гривні