Як виглядає переможний проект меморіалу Небесній сотні (ФОТО)

Проект Ірини Волинець та Марії Процик переміг у конкурсі Меморіал Героїв Небесної сотні.

Про це заявив голова журі Бенджамін Хосбах, - передає Громадське.

Меморіал складатиметься із кількох частин. З боку Майдану на всій Алеї Героїв Небесної сотні розташують меморіальну стелу, яка аркою врізатиметься в пагорб. На кожній із вертикальних плит будуть написані імена загиблих.

На пагорбі біля Жовтневого палацу буде зелена зона. Алея буде вести від мосту. По обидва її боки посадять 107 лип, відповідно до кількості загиблих на Майдані. У найвіддаленішій частині зеленої зони будуть «місця тиші та мовчання». Між будівлею майбутнього музею Революції гідності та Центром культури та мистецтв створять сад.

За задумом архітекторок, комплекс Героїв Небесної сотні преглядатиме взаємовідносини між минулим та майбутнім. Ціль меморіалу – нагадати про швидкоплинність людського життя у прагненні до кращого.

Заявки оцінювало журі у складі 30 представників із різних країн світу. До фіналу відібрали 9 проектів.

Окрім переможців, журі відзначило ще два проекти, які отримали другу та третю премії.

Кожному з лауреатів передбачена винагорода: перша премія — 672 000 грн; друга премія — 416 000 грн; третя премія — 272 000 грн.

Паралельно проходить конкурс на кращий проект «Музею Революції гідності». Переможців конкурсу оголосять у червні 2018 року.

Музей та меморіал мають становити єдиний комплекс об’єктів.

Нагадаємо, на конкурс зі створення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні подали 65 заявок з 12 країн.

майдан архітектура герої

Знак гривні
Знак гривні